Meet the buyers at Modefabriek: Dirk de Wit Mode in Bovenkarspel

26 jun 2024
Door Modefabriek

In Meet the Buyers at Modefabriek spreken we retailers en inkopers over hun persoonlijke favorieten, waardoor ze geïnspireerd raken en waar ze komende beursronde naar op zoek gaan. Deze keer: Paula Entius, inkoopster vrouwenmode bij Dirk de Wit Mode in Bovenkarspel.


Waar doe jij de meeste inspiratie op? 

“Ik kijk naar het straatbeeld in de grotere steden, maar ook op social media. De beurzen zijn ook een inspiratiebron. Tegenwoordig gaan we eigenlijk alleen nog naar de beurzen en events in Nederland, maar we gingen ook altijd naar Berlijn en Kopenhagen. In Berlijn is niks meer en Kopenhagen is eigenlijk aan de late kant. Maar qua sfeer en inspiratie zit je daar wel goed.”


Wat staat er op de inkooplijst voor zomer 2025?

“We gaan meer wide leg broeken inkopen, want we horen in de winkel dat daar behoefte aan is. En verder zoeken we er een wat jonger, hipper merk bij. Dat is best lastig, want dat segment is best grillig. Amaya Studio en Harper & Yve zijn merken waar we zeker gaan kijken. We hebben ons nooit gericht op de jonge klant, maar onze klanten willen zich steeds jonger kleden en sinds onze verbouwing krijgen we ook een jongere doelgroep binnen.”


Je favoriete merk? 

“Ik vind Drykorn echt prachtig, de collectie is mooi en clean. Maar ik hou ook van het vrouwelijke van Summum. Een mix van stoer en vrouwelijk is helemaal mijn ding. Ik hou ook van stoere sneakers. Via Vai heeft hele toffe.” 


2f78891a-9605-4955-9e9f-aad93736c7c4.jpg?uuid=39626f70-1479-4f67-b7a4-b3d9ecccd796


Beste vondst op een modebeurs ooit?

“Freequent, dat ontdekten we op Modefabriek. De collectie is heel modieus en Scandinavisch en het prijsniveau is supercommercieel. Qua verkoop echt een topmerk onze winkel. In Berlijn vond ik de stands van Drykorn altijd prachtig. Toen paste het niet in onze winkel. Nadat we vorig jaar verbouwd hadden, konden we het gaan verkopen. Daar was ik heel blij mee.”


Wat staat er dit seizoen op je persoonlijke verlanglijstje?

“Ik wil nog een mooie wide leg jeans, met een stoere twist. Jasje of mooie blouse erop en toffe sneakers eronder. Dat is helemaal mijn look.”


Waar winkel je graag? 

“Ik weet dat het vloeken is, maar bij Zara doe ik altijd ideeën en inspiratie op. Ik word ook blij van woonwinkels. Favorieten zijn Basiclabel en de home-afdeling van Sissy-Boy.”


c2e477bd-8fb1-473b-9a0f-7b743230118e.jpg?uuid=a3f8ebd5-7bc1-491f-8979-1925f2136202


Favoriete interieurstijl?

“Een combinatie van Scandinavisch industrieel met stoere elementen in metaal en hout. Rustig en clean. Dat heb ik in mijn eigen huis ook.”


Waarom zijn beurzen als Modefabriek relevant voor jou?

“Daar is het echt kijken en proeven wat de collecties brengen. Op basis daarvan maken we keuzes welke stijlen we bij welk merk inkopen. En we bekijken op Modefabriek ook veel nieuwe merken. Vaak volgen we nieuwe merken een tijdje voordat we instappen.”


Geschreven door Rosita van der Kwaak

Categorie Fashion

Deel artikel