Meet the buyers at Modefabriek: Bahlmann Mode in Dordrecht

24 jun 2024
Door Modefabriek

In Meet the Buyers at Modefabriek spreken we retailers en inkopers over hun persoonlijke favorieten, waardoor ze geïnspireerd raken en waar ze komende beursronde naar op zoek gaan. Deze keer: Isabelle van Buchem, inkoopster bij Bahlmann Mode in Dordrecht.


Waar doe jij de meeste inspiratie op? 

“Toch wel op straat en in de winkels in andere steden. Niet alleen modewinkels, maar ook interieurzaken. Ik kom regelmatig in Amsterdam, Antwerpen en Den Bosch. Ook vind ik het interessant om in de gaten te houden wat een concept als Zara doet. En natuurlijk is social media belangrijk. Ik volg daar stilisten zoals Lonneke Noteboom om te zien hoe zij dingen combineren.”


Wat staat er op de inkooplijst voor zomer 2025?

“We zouden er graag een wat jonger en aparter merk bij willen dat goed inspeelt op de nieuwste trends (en dat populair is op social media). Het moet wel echt een eigen handschrift hebben. En door een brede doelgroep kunnen worden gedragen en niet alleen door jonge meiden.”


abdeb5a8-4da0-4ce0-bad8-4300b98aaedc.jpg?uuid=8050767b-781e-435a-9ea5-75f59afa64d8


Wie is je favoriete designer?

“Ik ben zelf wel heel erg fan van Dior. De stijl vind ik heel mooi, maar ook de make-up en beautyproducten vind ik heel fijn.” 


Waar kijk je het meest naar uit op Modefabriek?

“Ik ga twee dagen, want het is te veel om allemaal in één dag te zien. De eerste dag ga ik met mijn vader, tante en zus, die ook bij Bahlmann Mode werken. En de tweede dag met collega’s uit de winkel. We vinden het belangrijk om hen mee te nemen als ze dat leuk vinden en het levert vaak ook waardevolle input op.” 


f8bb4735-47c9-4ed4-b00d-dd3b54d911ef.jpg?uuid=d4e8e4a8-db80-47af-a96d-4d8bcc14caff


Beste vakantieland? 

“Ik hou niet zo van vliegen, dus ik ga liever niet te ver weg. Volgende week ga ik naar Ibiza, dat blijft een leuk eiland met een relaxte sfeer. Ik struin graag rond op de markten en het publiek is er goed gekleed. Ik hou van dat boho festival stijltje.”


Favoriete interieurstijl voor thuis en de winkel?

“We hebben thuis een rustig interieur met rustige, lichte kleuren en een beetje een Ibiza-vibe. En dat hebben we eigenlijk ook een beetje in de winkel. Met veel neutrale kleuren zodat de kleding goed uitkomt. Met accessoires brengen we er kleur in.”


3ef38aed-4276-498f-a8c5-02b6b8835081.jpg?uuid=41e68310-0c1b-479a-988b-f5bbc34cc75c


Je favoriete parfum? 

“Dat is heel seizoensgebonden. In de zomer draag ik meer zoete en frisse geuren en in de winter mag het wat zwaarder. Ik heb veel geuren staan, soms weet ik niet eens wat ik op heb. Coco Mademoiselle van Chanel blijft favoriet.”


Waarom zijn beurzen als Modefabriek relevant voor jou?

“Op Modefabriek doen we inspiratie op en komen we nieuwe merken tegen. Maar we vinden het ook belangrijk om onze bestaande leveranciers te spreken. En het is altijd leuk om collega’s van andere winkels tegen te komen. Op Modefabriek word je echt warm gemaakt voor het nieuwe inkoopseizoen. Het geeft frisse energie.” 


Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

“Het wordt wat cleaner en rustiger, met minder prints. Mij spreekt dat wel aan, maar het is belangrijk om de mix te houden in onze collectie. Dat het niet te clean gaat worden. Sommige klanten houden nu eenmaal van kleur en prints. Dus hier en daar kopen we toch wel wat printjes in.”


Geschreven door Rosita van der Kwaak

Categorie Fashion Retail
Tags Inkopers

Deel artikel